SNART!!!!

Efter en låååång dag av plugg skall jag nu plugga någon timme till...sen kan jag få lite sömn i kroppen. I dag hade vi terminens sista föreläsning...känns helt sjukt att jag faktiskt gått ett helt år nu på sjuksköterskeutbildningen. När jag kommer tillbaka i höst går jag T3. Helt otroligt! Det händer mkt roliga saker till hösten och även om jag längtar till sommaren får den gärna gå ganska så fort ändå...I övermorgon e det hela 4 månader kvar tills jag skall stå som brud i värmdös vackra kyrka! Mmmmmm....ljuvligt. Men än så länge får jag nöjja mig med att plugga till de 2 sista tentorna för terminen...och det måste jag helt enkelt göra nu!! Tjillivippen! ;)

Längesen!

Ojojojoj...5 dagar sen sist....inte bra Alex!! Men har helt enkelt haft bättre saker för mig! ;) Nu e jag trött, lite hungrig...och utan inspiration...har de senaste dagarna haft det fullt upp me alla inbjudningskorten till The Big Day! Det har dock vart inspirerande men skolan e ju bara föööööööööör tråkig! Längtar så fruktansvärt mkt till att denna terminen e över. Snart Snart Snart!! :) Päronen e dcok i Italien nu...27 grader och sol. Fy va avis jag e...men snart har jag en egen man att resa med! Det längtar jag efter...näää...nu skall jag gå å käka lite! ;)

Vackra Stockholm!

Måste erkänna att Stockholm fastnar allt mer i mitt hjärta. Så fantastiskt vackert det var i dag...allt står i blom...sommar värme...och 25.000 kristna på ett och samma torg i centrala Stockholm. Fatta häftigt att veta att vart man än vände sig fanns det människor runt omkring en som trodde på samma Gud och vågade visa det! Underbart...men nu är vi hemma igen och korv med familjen skall grillas!! Så...nu skall jag ge mitt blod åt alla 10000000 myggor som finns här utanför vårat hus...och de jobbiga e att de fullkomligt älskar mig!! Men...som tur är finns det andra som älskar mig också...men dom får inte mitt blod! Hahaha Oj va jag spårar...e så fruktansvärt trött! Så hej hopp din lilla lingon....kopp! ;)

Lite gamla och nya photon!!


Helg är den bästa medicinen!

Snacka om att vara slut...och ändå har jag inte gjort så fasligt mkt denna veckan känns det som...men att jag jobbade i går natt förstörde hela min dygnsrytm. Så nu e d vansinnigt härligt att det e helg...känner att min huvvevärk och trötthet kommer ge me sig i helgen. Hoppas jag i alla fall! Hade 5 föreläsningar i dag om bakterier och olika sjukdomar. Så nu e man proffs på det...haha...sällan. Nu är det bara 6 dagars föreläsningar kvar på denna terminen sen har man tenta innan det e slut...sen kan jag njuta i någon vecka innan jobbet ska börja jobbas senare i Juni. Ska försöka njuta av sommaren så mkt som möjligt så tidigt som möjligt så att det blir lite njutning i sommar i alla fall...nu skall jag njuta framför tv:n...och hoppas på att huvvet inte exploderar! :)

Äckliga bakterier!

Jobbade natt i natt...så lite pengar får man i Juni i alla fall...hahaha...med betoning på lite. Sov från 7.30 till typ 12.15...låg och snoozade till 12.45 och sen va det bara att göra i ordning sig för att ta sig in till stan för ett studiebesök på mikrobiologiska institutet. Så nu har man luktat och kollat på alla möjliga äckliga bakterier. Tvättade händerna noga efter det besöket kan jag lova. Så va händer nu då? Joooo....det e ju Hockey ju. Hoppas vårat Sverige kan banka skiten ur Danmark!! See ya!

Kan en hemlös familj leva på luft och kärlek?!

I går kom ytterligare ett samtal från våra vänner från Rumänien. De hade fått tag på båtbiljetter till Finland och skulle ge sig av tidigt i dag på morgonen. Frågan ställdes till oss om de möjligtvis skulle kunna få komma hem till oss och duscha mm. för att kunna vara representabla på båten. När mamman ringde mig befann jag mig i Stockholm och ringde snabbt regeringen där hemma och ställde frågan vidare. Så kl 19.00 i går kväll anlände den lilla familjen igen för att äta, duscha och sova. Jag var dock inte hemma i natt så det passade ju då ännu bättre denna gången, att de sov i mitt rum. Nu ligger jag här...varmt nerbäddad i min egen säng och tänker lätt på framtiden. Jag vet att oavsett vad som händer kommer min familj att hjälpa mig. Till och med om något så drastiskt som att jag förlorar mitt hem skulle inträffa. Men...vilka framtidsplaner har denna lilla familjen?! Tänk vad ovissheten om framtiden måste gnaga sig in i deras sinnen. De strävar efter grönare bete och tror sig finna det i Finland. En längtan efter överlevnad finns självfallet där...självfallet måste föräldrarna vilja sina barn det allra bästa...tänk då vad hemskt det skulle vara om den kapaciteten inte fanns...för dig och mig. Man vill...man önskar...man kämpar men kommer inte längre än att varje dag går i hop...för det måste ju gå.
Eller hur?! Vad händer annars?! Man kan ju inte bara leva på kärlek, för skulle det räcka, skulle denna lilla familjen vara rikast i världen. 


Heeeeel Fiiiiiiin Helg!!

Härlig Härlig Härlig helg!!! Underbart....Fantastiskt...Mysigt. Ni fattar kanske att denna helgen vart Heeeel Fiiiin?! ;) Så va har vi gjort?! Jo...stugan i Stockholms skärgård har vi besökt...Och vikket väder vi har haft i dag då. Va inne i Gamla Stan i dag me. Över 20 grader visade temperaturen...strålande klarblå himmel, en härlig familj och min älskling. Kan helt enkelt nästan inte bli bättre! ;) Nu ska d bli lite tv tittande och mys!! :)

Brudklännings-provar-dag!!

Brudklänningsdag!! Var i dag och provade massa underbart vackra brudklänningar med Mamma. Sååååååå mycket vackra klänningar det finns...och sååååå dyra! Hahaha...Hittade två stycken som jag absolut blev helt förälskad i!! Jätte vackra...den ena var väldigt traditionell och den andra var något helt annat...men så kostar det ju massa kosing me...så jag får väl leta vidare. Men nu har jag i alla fall ett hum om vad jag skulle vilja ha för någon klänning! ;) Känns lite lugnare nu...lr?! Jo, det gör det! Dom va jätte jätte bra där...hjälpte till hela tiden och kom med fiiina komplimanger...Hahaha...det behöver man höra även om allt som sas inte va sant! Hahaha ;) Näää...sen blir jag alltid i säng men nu ska jag för en gång skull försöka somna innan kl 03.00. Har en timme och en kvart på mig...hinner kanske! Sweet dreams! ;)

Mobil skit!!!

WHY?! Varför skall mobiler alltid på något vänster gå sönder?! Har haft min SAMSUNG i typ 6-7 månader och helt out of no where funkar inte touchen...allt blir så komplicerat. Man blir ju helt handikappad ju! Hahaha...att inte kunna kommunicera är ju helt hemskt. Så låst man blir...lite skrämmande faktiskt att en liten maskin kan behövas så...men så e d ju! Hade ju bestämt att jag skulle träffa tjejerna inne i Stockholm i går men vi hade dock inte bestämt nån tid. Helt plötsligt funkar inte mobilen så jag kan inte ringa och till råga på allt så finns ju alla nummer i den me som jag inte kan få tag i. Å jag kan knappt inga nr utantill så det va ju bara att sätta sig och söka på eniro och sen ringa från hemtelen...bestämma va som skulle bestämmas å sen hålla sig till det...men va skulle hänt om något gick snett påvägen dit då? Om tåget va försenat lr....aaa ni fattar. Som tur va fick jag låna mammas gamla nokia å ha den nu i några dagar...men sen ville brorsan byta me mig så jag har hans tills de kan fixa den åt mig. Måste bara hitta kvittot...hahaha...så att de kan göra nått åt den. Men jag hoppas att kvittot finns nere i mina flyttlådor någonstans...blir till att leta i morgon! Jajajaja...tänk vilka problems man har!! Tur att man är älskad i alla fall! ;)

Härlig gårdag!!

Tjoooobreeee! Gårdagskvällen va verkligen jätte mysig...Mat och andra onyttigheter i gamla vänners sällskap från Gymnasie tiden. Hade återträff med våran gamla klass O3B. Riktigt kul! Innan, under förmiddagen, firade vi underbara Emma på hennes 23-års dag! Grattis i efterskott min lilla Gommesnottra! ;) Härlig lunsch hade hon gjort till oss också...fantastiskt gott! Nu om någon timme bär det av till Stockholm...men inte till Jensa utan på konsert. Salem al fakir spelar på Berns salonger i kväll så honom skall jag se me lite goingar! Näää...nu måste jag fixa i ordning mig! Ha en bra fortsatt Söndag!!

Drömma om drömprinsen!!

Hemma från en härlig kväll med mina underbart fina vänner! Var verkligen en supermysig scones tillställning...Hahaha så mysigt det bara kunde bli! Tack för att ni finns! ;) Nu skall jag sova och drömma om min drömprins...lr a i alla fall försöka drömma om min lilla Jensa...fy va svårt det e att bestämma sig för vad man skall drömma om. Oftast så försöker jag ligga och tänka på honom på kvällen innan jag somnar. För att jag hoppas att vi kommer träffas i drömmarnas värld senare under natten...men förgäves. Aja, får försöka mig på ett nytt försök nu...för visst vill man drömma om den person som gör en lyckligast i världen?! ;) Natti Natti!!

Våra "övernattare"!!!

Många tankar har dominerat min hjärna idag! Är fortfarand ganska så tagen av våra "övernattare". 7.30 drog dom vidare i morse för att fortsätta sitt spelande på annat håll. Med en god frukost i magen, "nya" kläder, en dusch och en god natts sömn åkte dom i väg. Tänk er att folk kan bli så lurade som dom blev. Här är deras berättelse: Några veckor innan dom kom till Sverige med buss tog en stor översvämning deras hem i från dom. De kunde inte längre leva där och de fick erbjudande om att för en tid flytta in hos mammans pappa i hans hem. Tänk er nu detta...det var inte endast denna lilla familj som blev av med sitt hem utan även några andra av deras släktingar. Därför fick 12-13 st bo hemma i pappans hem...i ett rum. Alla trängdes och sov i ett rum...på ca 15-20 kvadratmeter. "Våran" lilla familj såg ingen annan utväg utan tog sig till en man som lånade dom pengar för resan till Sverige. Denna man var inte vem som helst utan en man som skickar människor till Sverige...där de jobbar för honom och skickar sedan i princip alla pengar tillbaka till honom för att betala av sina lån. De hade blivit lovade guld och gröna skogar men fann endast kyla och småpengar. Ojojoj...tänk vad människor får gå igenom för att försörja sin familj...det lilla vi gjorde räckte inte långt men det gav lite i alla fall. Kan tänka mig att det faktiskt är just familjer i nöd som jag senare vill arbeta med. Känner att jag måste ha ett givande arbete...annars kommer jag nog vissna på insidan och det vill jag verkligen inte. :) Man växer så inombords när man får se att man gör en skillnad...en känsla jag absolut skulle vilja vänja mig vid. Så jag hoppas att jag kan få ett mycket givande arbete när jag väl e klar om 2 år me pluggandet...Haha...men mkt skall ju hända innan dess.

Mammaträffen i Tisdags gick jätte bra! Våra mammor kommer nog komma varandra nära har jag en känsla av. Båda är gjorda av samma skrot och korn...goa, ödmjuka och snälla! :) Vigselmötet var också mkt givande...helt plötsligt slog det en, när man satt där, att man verkligen skall gifta sig. Det börjar sjunka in nu och jag kan ärligttalat säga att jag längtar mer än nånsin. I morgon skall jag hämta saker som vi beställt till inbjudningskorten...skall bli spännande att se hur slutresultatet blir. Å va roligt!!! Nu skall jag dock sova!! Sov så gött!! ;) 

2-årig flicka utan skor!!

Snacka om att dagar som denna är värd att minnas. Jag stog och väntade på att mamma skulle komma och hämta mig vid affären i Björklinge. Då börjar en utländsk kvinna, som sitter och spelar dragspel, prata med mig. Hon berättar att hon, tillsammans med sin man och två små barn, nu har befunnit sig i Sverige i en vecka, de har sovit i bilen och på dagarna spelar de för att samla in pengar. De är urfattiga, hon berättar på knagglig engelska att de är krista och att de letar efter en kyrka som kan hjälpa dem. När vi pratar berättar jag att även jag är kristen. Hon berättar att hennes små barn är 4 och 2 år gamla och nu befinner sig i bilen och att hon nu även är gravid med ett tredje barn. Hennes berättelse tog tag i mig hårt och jag gick efter en liten pratstund iväg för att ta ut en liten peng att ge henne. I samma veva som jag ger kvinnan pengarna kommer mamma. Vi går in i butiken för att köpa blommor och jag berättar vad kvinnan berättat för mig. Väl på utgång ur butiken känner mamma att även hon skall ge henne lite pengar coh gör detta. Vi lastar in i bilen och mamma går i väg för att lämna tillbaka kundvagnen...tiden går och mamma kommer inte tillbaka. Plötsligt ser jag mamma och kvinnan på väg mot en sliten bil lite längre bort på parkeringen. Efter en liten stund kommer mamma tillbaka med blankblick och berättar att hon just träffat kvinnans små barn och hennes man. Mamma har även bestämt att kl 15.00, en timme senare, skall hon komma tillbaka och den lilla familjen skall få följa med oss hem och duscha, få äta middag och få lite andra kläder.

Vi båda åker hem och redan där och då börjar vi göra i ordning så att den lilla familjen skall kunna sova över. Jag ordnar mitt rum så att familjen skall kunna sova där och en liten stund senare kommer de. Alla har slitna och smutsiga kläder på sig men det som verkligen fångar min blick är att den lilla två åriga flickan inte har några skor på sig. Senare får vi veta att de inte äger ett par skor i hennes storlek. Direkt sätter vi igång och ordnar fram duschgrejjer, gamla kläder som vi kan avvara läggs fram mm.
Hela dagen har vi nu lekt med deras son och dotter, så fantastiskt underbart söta barn. De har ätit sig mätta och en vän till familjen kom med små barnkläder till dottern. Han och pappa har också under kvällen kollat lite under huven på deras bil som inte alltid vill starta. Nu sover den lilla familjen nere i mitt rum medans jag har fått ta över brorsans säng för natten. Hela dan har de varit så otroligt tacksamma för allt vi gjort.

Det som dock ger extar krydda till storryn är att under morgonen hade familjen sovit i bilen inne i centrala Uppsala då Gud sagt till dom att åka ut till Björklinge. Till just den lilla affären för där skulle de träffa människor som skulle hjälpa dom. Mamman i familjen hade inte vart jätte entusiastisk utan var trött och frusen efter nattens kalla biltimmar. Dom hade i alla fall åkt ut till Björklinge där hon träffar mig. När hon får syn på mig talar Gud till henne och säger att jag är kristen. Men samtidigt är kvinnan för rädd för att fråga. Än en gång säger Gud till henne att jag är kristen, än en gång vågar hon inte. För tredje gången säger Gud till henne att jag är kristen och hon vågar då säga till mig att hon är kristen och söker närmsta kyrka. Jag svarar då att även jag tror på Jesus och förklarar för henne vart hon kan hitta kyrkan. Jaaaa...å sen blev det ju som det blev. Hahahaha...
Jag tror på en Gud som sänder människor i ens väg. Nu får vi se vart detta leder, kanske det bara var meningen att dom skulle sova här en natt och komma bort från nattens kyla i deras slitna bil lr så kommer dom behöva mer hjälp. Oavsett så är jag så glad att min mamma är så underbar och har ett så stort hjärta som hon har...för visst får man va me om grejjer om man bara vågar hjälpa människor! Nu skall jag dock göra som den Rumänska familjen nu gör i mitt rum...nämligen sova. Dagen har fört med sig många överraskningar och jag kommer somna som en stock i natt med vetskapen om att det faktiskt går att hjälpa människor...bara man vill och vågar!! Vågar du?!


SJUK!!!

Fy...usch...blä va jobbigt det e att inte må bra!! Halsen är så igensvullen att jag knappt kan andas. Inget roligt alls...å ont som bara den har jag! Men nu skall jag inte klaga mer, ser fram emot kvällen och vad den har att erbjuda. Hoppas att våra clouded minds skall klarna vad gäller alla planer! Skall bli spännande och se vad mammsingarna tycker om varann me. Eftersom jag tycker om Rita (Jensas mamma) så kommer nog mamma tycka om henne också och som tur e tycker ju Rita om mig...hahaha...så då kommer hon säkert tycka om mamma också. Snacka va jobbigt om inte svärföräldrarna skulle komma överrens. Så...vi får helt enkelt hålla alla tummar vi har...Näää nu skall jag fortsätta att kolla runt efter en lägenhet på värmdö! :)

Mammaträff i morgon! :)

Jaha...skola hela dan...ganska så trivsamma föreläsningar men nog var man lite uttråkad alltid! Men men jajajaja...life goes on! Har vart inne största delen av kvällen på nätet för att hitta ett bra och billigt tryckeri till lite av grejjerna till bröllopet. Kommer nog funka riktigt bra hoppas vi! Men i morgon händer det grejjer...Jensas mamma och min lilla mamma ska träffas för första gången. Då gäller det att allt klaffar...hahaha...snacka om sega vi har vart på den fronten. Om några dagar har vi vart tillsammans i 8 månader...huannamejja va tiden går fort!!! Så de e väl på tiden att det träffas va?! I söndags träffades våra pappor på Hockeyn och allt gick riktigt bra som tur va...Hahaha Men i morgon gäller det för mammsingarna, då har värmdökyrka en samling för de par som skall gifta sig i deras kyrka under det kommande året. Vet faktiskt inte riktigt fullt ut va det innebär men dit kommer jag, älsklingen och våra mammor ta oss i alla fall. I kyrkan kommer det pratas om hur deras vigslar går till mm. Ska bli riktigt roligt och inspirerande faktiskt. Längar lite måste jag erkänna! Hoppas bara att min hals mår bättre än vad den gjort de senaste dagarna. ONT och SVULLEN så att det heter duga...tror nog att jag få va hemma och kurera mig i morgon! Ja...så får det bli tror jag! :D Sov nu så sött allihopa!! ;)

Svarige vs. Finland 3-2!!!

Hemma igen efter en skön helg på Värmdö. Fredagen inleddes med att ta sig till Lövet och Liza där jag och Liza började med kvällens middag. Det blev trerätters...skagen toast, grillade grillspett med klyftpotatis och sen chokladmousse och jordgubbar till efterrätt! Mummmmmma!! ;) Lövet och Älsklingen grillade grillspetten och majsen medans Liza skötte en gråtande Tyra och jag fixade lite extra i köket...sen åts den goda middagen upp på ganska så kort tid...haha...efter middagen promenerade vi ner till Majbrasan men eftersom att det regnade tog vi oss ganska så snabbt hem igen där vi spelade lite spel och hade det mysigt. Lördagen gick sedan åt till bröllopsplanering...och vi kom faktiskt fram till en hel del...skönt att bollen är satt i rullning nu på allvar så att man kan börja ta tag i saker och få det gjort! :D Vi fick vår 1:a grej, som vi beställt till bröllopsfesten, i går. Brudparet som skall stå på tårtan...så underbara och totalt oss!! ;) Men från det ena till det andra...Dagens dag...match i Globen mellan Sverige och Finland! 3-2!! Mkt rolig match faktiskt!! 10 035 pers satt inne i denna arena...go känsla måste jag erkänna! Nu skall jag dock försöka soooova! Ska upp...hmmm...när ska jag upp egentligen?...ja börjar 10:15...åker hem i från 9:00 typ...runt 8.00...a det va ju inte så fruktansvärt hemskt. Hoppas att dagen blir värd mödan bara...vissa föreläsningar e ju riktigt trista, tråkiga, meningslösa och...ja...alldeles förskräckliga...och skall jag va ärlig har det vart många utav den sorten på sistone! Men men men men...man måste ju hålla humöret uppe i alla fall!! ;) Be stroooong everybody! ;)

RSS 2.0